نمایندگان در واکنش به حمله تروریستی بر مکتب دخترانه سیدالشهدا و حملات پیهم دیگر در غرب کابل، این حملات را مصداق نسل کشی خواندند و خواستار بررسی نهادهای بینالمللی شدند.
نمایندگان در نشست امروز دوشنبه (20 ثور/اردیبهشت) حکومت افغانستان به ویژه نهادهای امنیتی را در پیوند به حملات پیهم بر یک قشر از مردم افغانستان در غرب کشور متهم به بیتفاوتی کردند.
عبدالقیوم سجادی یک عضو مجلس در این خصوص گفت: "اگر وجدان یا انصاف و انسانیتی باشد؛ آنچه در مکتب سیدالشهدا در غرب کابل اتفاق افتاد مصداق جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است. هم حکومت و هم نهادهای عدلی و بین المللی همه مکلفیت دارند که در برابر چنین جنایات برخورد انسانی کنند."
او با انتقاد از نهادهای امنیتی و نهادهای بینالمللی افزود که با کمال تاسف حوادث پی هم در غرب کابل با سکوت مرگبار جامعه جهانی و ندانم کاری حکومت بدرقه شده که قضاوت مردم در قبال آن بد خواهد بود.
به گفته او، این سوگ جانکاه بسیار وسیع تر از این است؛ نهادهای امنیتی مسوولیت دارند و نباید با خاموشی و سکوت در برابر این قضایا برخورد کنند؛ حد اقل این نهادها باید مشخص سازند که چه کسی مردم غرب کابل که از قشر جامعه هستند را میکشند.
رمضان بشردوست هم تاکید کرد که از آنجای که مردم افغانستان بالای حکومت هیچ گونه اعتمادی در خصوص پیداکردن دشمنان شان و بررسی درست چنین رویدادها ندارد؛ بناً یک هیات بینالمللی مسلکی و متخصص باید پس از تحقیق جامع به مردم افغانستان اعلام کند که چه کسی آنان را میکشند.
شاه گل رضایی هم با اشاره به اینکه تروریستان با ایجاد چنین فجایع فقط گروه مشخص قومی را در کشور مورد هدف قرار میدهند و این در واقع نسل کشی یک بخشی از مردم افغانستان استو مجلس باید اقدامات لازم را داشته باشد.
خانم رضایی بیان داشت: "مطابق قانون اساسی حکومت وظیفه دارد امنیت شهروندان را تامین کند؛ اما ما نمی دانیم وظیفه نهادهای امنیتی چیست که موتر بم در لوگر و دشت برچی مردم بی گناه را مورد هدف قرار می دهد و هیچ پاسخگویی وجود ندارد."
فاطمه کوهستانی هم نهادهای امنیتی به ویژه امنیت ملی را در این رویدادها مقصر دانست و گفت که چرا عاملان این رویدادها شناسایی و به پنجه قانون سپرده نمیشوند؟ چرا امنیت ملی در قسمت شناسایی عاملان این رویدادها تبعیض قایل میشود. آیا مردم شیعه حق ندارند که از خون شان حفاظت شود؟
خانم کوهستانی تاکید کرد که "حکومت و به ویژه رییس امنیت ملی خود شان می گویند که تروریستان اهدافی را در غرب کابل مورد حمله قرار میدهند و در صورت که خودشان می دانند و جلوگیری نمیکنند، پس شریک این جنایات هستند."
عارف رحمانی هم با توجه به اینکه مردم هزاره در دانشگاه، مکتب، زایشگاه، روی جاده، حسینیهها، زیارتگاهها و نهادهای آموزشی مورد کشتار سیستماتیک و هدفمند قرار میگیرند و امنیت ملی باید افشا کند که عاملان این کشتارهای سریالی کیها بوده و اند.
همچنین، خان آقا رضایی یک عضو دیگر مجلس نیز تاکید کرد که تروریستان قوم و دین و مذهب را می شناسند و همواره این چنین حوادث بسیار بزرگ را رقم میزنند.
غلام حسین ناصری هم گفت که حکومت باید عاملان قتلهای زنجیرهای و هدفمند که به عنوان نسل کشی قلمداد می شود را با دقت مورد بررسی قرار داده و عاملان آن را محاکمه و به جزای اعمال شان برساند.
اما نشست امروز مجلس پس از آن به تنش گرایید که شاهپور حسنزوی نماینده لوگر گفت: "حوادثی که در یک سال گذشته در لوگر اتفاق افتاده و هرباری بیش از صد نفر کشته و زخمی داده نسل کشی نیست؛ اما حوادثی که در دشت برچی می شود نسل کشی است." او مدعی شد که حوادث غرب کابل به منظور ایجاد منازعه قومی توسط ایران سازماندهی و انجام میشود. به گفته او، برخی جاسوسان ایران در مجلس نمایندگان نیز نشسته است و به نحوی از عملکرد ایران دفاع میکنند.
این اظهارات شاهپور با واکنش برخی نمایندگان مواجه شد و غلام حسین ناصری گفت، کسانی که در مجلس نشسته اند و اعمال تروریستان را توجیه میکنند شریک این جنایتها اند.
عبدالقیوم سجادی نیز در پاسخ شاهپور گفت: "ما در این وطن به بهانه های مختلف توسط تروریستان به خاک و خون کشیدن می شویم ما انتظار تسلیت داشتیم؛ کسی بحث قومی را مطرح نکرده؛ اما اینکه کسی یک مجموعه قومی را به جاسوسی برای بیگانهگان متهم میکند در واقع نمک به زخم مردم میپاشد و این به خیر این خانه نیست."
با اینحال، نادرخان کتوازی دیگر عضو مجلس هم گفت که اینگونه اعمال تروریستی که در مکتب سیدالشهدا رخ داد بخاطر ایجاد منازعات قومی و مذهبی انجام میشود، در حالی که دشمن دشمن است و هیچگاهی هزاره، تاجیک و پشتون را نمیشناسد.
در اخیر، میر رحمان رحمانی نیز گفت: "یک بار دیگر تروریستان و لشکر ضد علم و معرفت فاجعه آفریدند. چنین عملیات قصاوت بار انها اسلام و مسلمانها را توهین می کند و این حملات فراموشش شدنی و قابل بخشش نیست."
آقای به کمیسیون امنیت داخلی و تفتیش مرکزی مجلس وظیفه داد، تا در هماهنگی با نهادهای امنیتی چگونگی حادثه مکتب سید الشهدا را بررسی کرده و گزارش مفصل خو درا با مجلس شریک سازند.
دو روز پیش در رویداد حمله بر مکتب سیدالشهدا یک موتربم و دو انفجار دیگر دانش آموزان را هنگام بیرون شدن از مکتب، هدف قرار دادند که در نتیجه حدود 53 دانش آموزش کشته و بیش از 150 دانش آموز دیگر زخمی شدند.
هرچند طالبان مسوولیت این حمله را رد کرده؛ اما حکومت تاکید دارد که به جز طالبان هیچ گروه دیگر در افغانستان توان انجام چنین حملات را ندارند و نیز این گروه زمینه را برای گروههای تروریستی کوچک دیگر فراهم کردهاست.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/22196
تگ ها: